Τι είναι η βελτιστοποίηση στη μηχανή αναζήτησης;

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO - προώθηση ιστοσελίδων ) είναι η τέχνη και η επιστήμη της βελτίωσης της κατάταξης των σελίδων στις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google. Επειδή η αναζήτηση είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ανακαλύπτουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο, η υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο.

Τι είναι η βελτιστοποίηση στη μηχανή αναζήτησης;

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO - προώθηση ιστοσελίδων ) είναι η τέχνη και η επιστήμη της βελτίωσης της κατάταξης των σελίδων στις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google. Επειδή η αναζήτηση είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ανακαλύπτουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο, η υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο. Το SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Με απλά λόγια, σημαίνει τη διαδικασία βελτίωσης του ιστότοπού σας για την αύξηση της ορατότητάς του όταν οι άνθρωποι αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας στο Google, το Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Όσο καλύτερη ορατότητα έχουν οι σελίδες σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, τόσο πιο πιθανό είναι να συγκεντρώσετε την προσοχή και να προσελκύσετε υποψήφιους και υπάρχοντες πελάτες στην επιχείρησή σας. Οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google και η Bing, χρησιμοποιούν bots για να ανιχνεύουν σελίδες στον ιστό, πηγαίνοντας από ιστότοπο σε ιστότοπο, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με αυτές τις σελίδες και τοποθετώντας τες σε ένα ευρετήριο. Σκεφτείτε το ευρετήριο σαν μια γιγαντιαία βιβλιοθήκη όπου ένας βιβλιοθηκάριος μπορεί να ανασύρει ένα βιβλίο (ή μια ιστοσελίδα) για να σας βοηθήσει να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε εκείνη τη στιγμή. Σε αντίθεση με τις πληρωμένες διαφημίσεις αναζήτησης, δεν μπορείτε να πληρώσετε τις μηχανές αναζήτησης για να επιτύχετε υψηλότερες οργανικές κατατάξεις αναζήτησης, πράγμα που σημαίνει ότι οι ειδικοί του SEO πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η διαδικασία βελτίωσης της ποιότητας και της ποσότητας της επισκεψιμότητας ενός ιστότοπου ή μιας ιστοσελίδας από τις μηχανές αναζήτησης. Το SEO στοχεύει στη μη αμειβόμενη κυκλοφορία (γνωστή ως φυσικά ή οργανικά αποτελέσματα) και όχι στην άμεση κυκλοφορία ή στην πληρωμένη κυκλοφορία. Η μη αμειβόμενη επισκεψιμότητα μπορεί να προέρχεται από διάφορα είδη αναζητήσεων, όπως αναζήτηση εικόνων, αναζήτηση βίντεο, ακαδημαϊκή αναζήτηση, αναζήτηση ειδήσεων και βιομηχανικές κάθετες μηχανές αναζήτησης. Το black hat SEO επιχειρεί να βελτιώσει την κατάταξη με τρόπους που αποδοκιμάζονται από τις μηχανές αναζήτησης ή περιλαμβάνουν εξαπάτηση.

Μια τεχνική μαύρου καπέλου χρησιμοποιεί κρυφό κείμενο, είτε ως κείμενο με χρώμα παρόμοιο με το φόντο, είτε σε ένα αόρατο div, είτε τοποθετημένο εκτός οθόνης. Μια άλλη μέθοδος δίνει μια διαφορετική σελίδα ανάλογα με το αν η σελίδα ζητείται από έναν άνθρωπο επισκέπτη ή από μια μηχανή αναζήτησης, μια τεχνική γνωστή ως cloaking. Μια άλλη κατηγορία που χρησιμοποιείται μερικές φορές είναι το γκρίζο καπέλο SEO. Αυτή βρίσκεται μεταξύ των προσεγγίσεων μαύρου και λευκού καπέλου, όπου οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται αποφεύγουν την τιμωρία της ιστοσελίδας, αλλά δεν δρουν στην παραγωγή του καλύτερου περιεχομένου για τους χρήστες.

Το γκρίζο καπέλο SEO επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης. Το SEO είναι η διαδικασία λήψης μέτρων που βοηθούν έναν ιστότοπο ή ένα κομμάτι περιεχομένου να κατατάσσεται υψηλότερα στη Google. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι σελίδες στον ιστότοπό σας είναι προσβάσιμες μέσω συνδέσμων και ότι δεν απαιτούν εσωτερική λειτουργία αναζήτησης για να βρεθούν. Για την αποφυγή ανεπιθύμητου περιεχομένου στα ευρετήρια αναζήτησης, οι διαχειριστές ιστοσελίδων μπορούν να δώσουν εντολή στις αράχνες να μην ανιχνεύουν ορισμένα αρχεία ή καταλόγους μέσω των τυπικών ρομπότ.

Δεν είναι μυστικό ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν με τη φωνή τους έχει αυξηθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια. Λόγω της φαινομενικής απλότητας, ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορεί να αισθάνονται ότι είναι όντως ικανοί να καλύψουν μόνοι τους τις ανάγκες βελτιστοποίησης και τοποθέτησης στις μηχανές αναζήτησης. Τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης (που μερικές φορές αναφέρονται ως "φυσικά αποτελέσματα") είναι φυσικά αποτελέσματα που κατατάσσονται με βάση 100% την αξία τους. Το PageRank, ο διάσημος τύπος που εφηύραν οι ιδρυτές της Google, σίγουρα δεν είναι το μόνο μέτρο που λαμβάνουν κατά την κατάταξη των σελίδων στα δέκα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο αλγόριθμος κατάταξης μιας μηχανής αναζήτησης λειτουργεί ως ένα εξελιγμένο φίλτρο που προσπαθεί να ιεραρχήσει τις ιστοσελίδες με τρόπο που να τοποθετεί το πιο σχετικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας για το συγκεκριμένο ερώτημα αναζήτησης στα αντίστοιχα δέκα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης. Για να σας δώσουν τις πιο χρήσιμες πληροφορίες, οι αλγόριθμοι αναζήτησης εξετάζουν πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων του ερωτήματός σας, της συνάφειας και της χρηστικότητας των σελίδων, της εμπειρογνωμοσύνης των πηγών και της τοποθεσίας και των ρυθμίσεών σας. οι seos χρησιμοποιούν την κατανόηση αυτών των παραγόντων κατάταξης για να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές μάρκετινγκ αναζήτησης που περιλαμβάνουν μια ισορροπία των βέλτιστων πρακτικών εντός, εκτός και εκτός σελίδας και τεχνικών πρακτικών. Μια τεχνική SEO θεωρείται white hat εάν συμμορφώνεται με τις οδηγίες των μηχανών αναζήτησης και δεν περιλαμβάνει καμία εξαπάτηση.

Ως στρατηγική μάρκετινγκ Διαδικτύου, το SEO λαμβάνει υπόψη τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης, τους προγραμματισμένους από υπολογιστή αλγόριθμους που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά των μηχανών αναζήτησης, το τι αναζητούν οι άνθρωποι, τους πραγματικούς όρους αναζήτησης ή τις λέξεις-κλειδιά που πληκτρολογούνται στις μηχανές αναζήτησης και ποιες μηχανές αναζήτησης προτιμά το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Το SEO αφορά τη βελτίωση της κατάταξης ενός ιστότοπου στο οργανικό (μη αμειβόμενο) τμήμα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αν και οι περισσότεροι σύνδεσμοι προς τον ιστότοπό σας θα προστεθούν σταδιακά, καθώς οι άνθρωποι ανακαλύπτουν το περιεχόμενό σας μέσω αναζήτησης ή με άλλους τρόπους και παραπέμπουν σε αυτό, η Google κατανοεί ότι θα θέλατε να ενημερώσετε τους άλλους για τη σκληρή δουλειά που έχετε κάνει για το περιεχόμενό σας.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *