Τι είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και πώς επιτυγχάνεται;

Το SEO σημαίνει "βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης". Είναι η πρακτική της αύξησης τόσο της ποιότητας όσο και της ποσότητας της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, καθώς και της έκθεσης της μάρκας σας, μέσω μη αμειβόμενων (επίσης γνωστών ως οργανικών ) αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Τι είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και πώς επιτυγχάνεται;

Το SEO σημαίνει "βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης". Είναι η πρακτική της αύξησης τόσο της ποιότητας όσο και της ποσότητας της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, καθώς και της έκθεσης της μάρκας σας, μέσω μη αμειβόμενων (επίσης γνωστών ως οργανικών ) αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Τι είναι λοιπόν η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης - ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ και πώς επιτυγχάνεται; Αρχικά, το SEO σημαίνει Search Engine Optimization (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης), δηλαδή η διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας, ώστε τα bots των μηχανών αναζήτησης να τον ανιχνεύουν ευκολότερα και να τον κατατάσσουν υψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (SERP). Στην απλούστερη μορφή του, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι οτιδήποτε γίνεται για να βελτιωθεί η κατάταξη ενός ιστότοπου στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs).

Ο στόχος για τις περισσότερες επιχειρήσεις είναι να αυξήσουν την ορατότητα ή την επισκεψιμότητα του ιστοτόπου τους και η υψηλή κατάταξη για στοχευμένους όρους ή φράσεις αναζήτησης σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google και η Bing θα κάνει ακριβώς αυτό. Μια εισαγωγή στο SEO για αρχάριους. Μάθετε τι είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, πώς λειτουργεί και γιατί είναι μια κρίσιμη διαδικασία για την επιτυχία κάθε ιστότοπου. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι σημαντική για την επιτυχία κάθε διαδικτυακής επιχείρησης.

Κάθε webmaster πρέπει να κατανοήσει τι είναι το SEO, πώς λειτουργεί και τις δυνατότητες επισκεψιμότητας που μπορεί να δημιουργήσει για όλους τους τύπους ιστότοπων. Παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο για να μάθετε τι είναι το SEO, πώς λειτουργεί και γιατί είναι πολύ σημαντικό. Τι είναι το seo; Το SEO είναι ένα σύνολο κανόνων για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας, ώστε να μπορεί να επιτύχει υψηλότερες θέσεις στις οργανικές θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Γιατί είναι σημαντικό το SEO; Η πλειονότητα της επισκεψιμότητας στις μηχανές αναζήτησης πηγαίνει στα 5 πρώτα αποτελέσματα.

Με το SEO ο ιστότοπός σας μπορεί να εμφανίζεται σε μία από τις πρώτες θέσεις για τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε και να έχετε επισκέψεις στον ιστότοπό σας. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η διαδικασία βελτίωσης της ποιότητας και της ποσότητας της επισκεψιμότητας ενός ιστότοπου ή μιας ιστοσελίδας από τις μηχανές αναζήτησης. Το SEO στοχεύει στη μη αμειβόμενη επισκεψιμότητα (γνωστή ως φυσικά ή οργανικά αποτελέσματα) και όχι στην άμεση επισκεψιμότητα ή στην πληρωμένη επισκεψιμότητα. Η μη αμειβόμενη επισκεψιμότητα μπορεί να προέρχεται από διάφορα είδη αναζητήσεων, όπως αναζήτηση εικόνων, αναζήτηση βίντεο, ακαδημαϊκή αναζήτηση, αναζήτηση ειδήσεων και βιομηχανικές κάθετες μηχανές αναζήτησης.

Η βασική διαφορά μεταξύ του SEO και της πληρωμένης διαφήμισης είναι ότι το SEO περιλαμβάνει "οργανική κατάταξη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πληρώνετε για να βρεθείτε σε αυτόν τον χώρο. Για να το κάνουμε λίγο πιο απλό, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης σημαίνει να παίρνουμε ένα κομμάτι διαδικτυακού περιεχομένου και να το βελτιστοποιούμε έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google να το εμφανίζουν προς την κορυφή της σελίδας όταν κάποιος αναζητά κάτι. Η Google πραγματοποιεί αυτό που ονομάζει "βασικές ενημερώσεις" πολλές φορές το χρόνο για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων αναζητούν στο διαδίκτυο. Το αρχικό βήμα για την κατάταξη ή την ιεράρχηση λέξεων ή φράσεων-κλειδιών είναι να κατανοήσετε πώς το κοινό-στόχος σας αναζητά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων αναγνώρισαν την αξία μιας υψηλής κατάταξης και ορατότητας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, δημιουργώντας μια ευκαιρία τόσο για τους επαγγελματίες του white hat όσο και για τους επαγγελματίες του black hat SEO. Το 1998, δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο Larry Page και ο Sergey Brin, ανέπτυξαν το Backrub , μια μηχανή αναζήτησης που βασιζόταν σε έναν μαθηματικό αλγόριθμο για την αξιολόγηση της προβολής των ιστοσελίδων. Εάν έχετε έναν ιστότοπο, ένα ιστολόγιο ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το SEO μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε δωρεάν στοχευμένη επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης. Το SEO πραγματοποιείται επειδή ένας ιστότοπος θα λάβει περισσότερους επισκέπτες από μια μηχανή αναζήτησης όταν οι ιστότοποι κατατάσσονται υψηλότερα στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (SERP).

Με απλούστερους όρους, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ένας τρόπος βελτίωσης της ιστοσελίδας σας, ώστε να εμφανίζεται πιο κοντά στις κορυφαίες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, του Yahoo, του Bing ή άλλων μηχανών αναζήτησης. Οι λέξεις-κλειδιά μπορούν συχνά να ανοίξουν την πόρτα στην έμπνευση, λέγοντάς σας ακριβώς τι θέλουν να μάθουν οι άνθρωποι με βάση αυτό που αναζητούν. Το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι η πρακτική του σχεδιασμού, της εκτέλεσης και της βελτιστοποίησης διαφημιστικών εκστρατειών σε μηχανές αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι το πιο σημαντικό εργαλείο στην εργαλειοθήκη σας, καθώς οδηγεί σε κατατάξεις και οργανική επισκεψιμότητα.

Σε αυτό το στάδιο θα ασχοληθείτε με τη δομή του ιστότοπου, τις λέξεις-κλειδιά SEO, τις βελτιστοποιήσεις τίτλων, τις επικεφαλίδες, τους εσωτερικούς συνδέσμους, το SEO εικόνων, τη σήμανση δομημένων δεδομένων και άλλες τεχνικές που μπορούν να στείλουν τα σωστά σήματα στις μηχανές αναζήτησης. Κάθε επιχείρηση με δικτυακό τόπο θα πρέπει να κάνει τη Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης που προσπαθεί να ανεβάσει τον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν ψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google και του Bing μέρος της στρατηγικής ανάπτυξής της. Η ανανέωση του περιεχομένου, ώστε οι μηχανές αναζήτησης να επιστρέφουν συχνά, μπορεί να δώσει πρόσθετη βαρύτητα σε έναν ιστότοπο. Επιπλέον, μια σελίδα μπορεί να αποκλειστεί ρητά από τη βάση δεδομένων μιας μηχανής αναζήτησης με τη χρήση μιας ετικέτας meta ειδικά για τα ρομπότ (συνήθως ).

Όσο πιο πυκνός είναι ο ιστός των συνδέσμων μεταξύ των σελίδων του ιστοτόπου σας, τόσο πιο εύκολο είναι για τις αράχνες να φτάσουν σε όλες, δίνοντας στη μηχανή αναζήτησης μια καλύτερη κατανόηση του ιστοτόπου σας.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *