Ποια είναι τα οφέλη της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης;

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μακροπρόθεσμη αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας, να διευρύνετε το κοινό-στόχο σας και να κερδίσετε περισσότερα έσοδα, τότε η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης είναι ζωτικής σημασίας. Ας δούμε 10 σημαντικά οφέλη του SEO για την επιχείρησή σας και πώς μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε.

Ποια είναι τα οφέλη της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης;

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μακροπρόθεσμη αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας, να διευρύνετε το κοινό-στόχο σας και να κερδίσετε περισσότερα έσοδα, τότε η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης είναι ζωτικής σημασίας. Ας δούμε 10 σημαντικά οφέλη του SEO για την επιχείρησή σας και πώς μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε. Στην πραγματικότητα, στην πιο πρόσφατη έκθεση State of Inbound της HubSpot, το 59% των marketers δήλωσαν ότι οι inbound πρακτικές παρείχαν τις υψηλότερης ποιότητας leads για τις ομάδες πωλήσεών τους. Μάλιστα, το 61% των marketers δηλώνουν ότι η βελτίωση του SEO - προώθηση ιστοσελίδων και η βελτίωση της διαδικτυακής τους παρουσίας αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα.

Η επίτευξη υψηλών θέσεων κατάταξης δεν είναι πλέον τόσο απλή όσο η σύνταξη τίτλων και επικεφαλίδων σελίδων βελτιστοποιημένων με λέξεις-κλειδιά. Στην πραγματικότητα, το μέσο μήκος ενός αποτελέσματος της πρώτης σελίδας της Google είναι πλέον 1.890 λέξεις. Πάνω από 300.000 ιστότοποι χρησιμοποιούν το Crazy Egg για να βελτιώσουν ό,τι λειτουργεί, να διορθώσουν ό,τι δεν λειτουργεί και να δοκιμάσουν νέες ιδέες. η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι μία από τις στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό.

Το SEO αναφέρεται στην ικανότητα ενός ιστότοπου να κερδίζει ποσοτικές και ποιοτικές επισκέψεις στον ιστότοπο μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Φροντίστε να αναλάβετε την πρόκληση και να χρησιμοποιήσετε το SEO προς όφελός σας. Το SEO συμβάλλει στην οικοδόμηση μακροχρόνιας αξίας για την επωνυμία σας. Μια καλή κατάταξη και μια ευνοϊκή τοποθέτηση βοηθούν στην ανύψωση του προφίλ της μάρκας σας.

Ένα βασικό πλεονέκτημα του SEO που πολλές εταιρείες παραβλέπουν είναι το πώς βελτιώνει την αξιοπιστία σας μεταξύ των καταναλωτών. Η κατάταξη στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης σηματοδοτεί στους χρήστες ότι η Google ή μια άλλη μηχανή αναζήτησης, όπως η Bing, εμπιστεύεται τον ιστότοπό σας. Το SEM σημαίνει "μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης και αναφέρεται σε οτιδήποτε κάνετε για να κερδίσετε την τοποθέτηση στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Το SEO είναι σχετικά φθηνό στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων και η απόσβεση θα είναι πιθανότατα σημαντική όσον αφορά το όφελος μιας μάρκας στην τελική γραμμή.

Όσο περισσότερο οι σελίδες και το περιεχόμενό σας κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δουν οι χρήστες το περιεχόμενό σας και να συσχετιστούν με την επωνυμία σας. Αυτή η καταχώριση, η οποία εμφανίζεται στις τοπικές αναζητήσεις και στις ειδικές αναζητήσεις για την επιχείρησή σας, παρέχει στους χρήστες λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία σας. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του SEO είναι να προωθήσετε τον ιστότοπό σας στις τρεις πολυπόθητες πρώτες θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (SERPs). Παρόλο που το SEO δεν προσφέρει την ίδια εύκολα υπολογίσιμη απόδοση επένδυσης όπως η πληρωμένη αναζήτηση, μπορείτε να μετρήσετε σχεδόν τα πάντα με την κατάλληλη παρακολούθηση και ανάλυση.

Βρήκα ενδιαφέρον όταν είπατε ότι η καλή κατάταξη του ιστότοπού σας σε οποιεσδήποτε ιστοσελίδες μηχανών αναζήτησης μπορεί να σας εγγυηθεί υψηλά ποσοστά μετατροπής. Πρέπει να κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας, ώστε αυτές οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν το είδος των πληροφοριών που περιέχει. Τα οφέλη του SEO για τις επιχειρήσεις είναι πρακτικά ατελείωτα και η αξιοποίησή τους μπορεί να βελτιώσει την επιτυχία της μάρκας σας στην αγορά. Σύμφωνα με το Search Engine Journal, "η Google έχει μάθει πώς να ερμηνεύει μια ευνοϊκή ή δυσμενή εμπειρία του χρήστη και η θετική εμπειρία του χρήστη έχει γίνει καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία ενός ιστότοπου.

Εάν παραμείνετε στην κορυφή της τελευταίας τάσης SEO, θα είστε σε θέση να βελτιώνετε συνεχώς τη βελτιστοποίηση των σελίδων σας για τις μηχανές αναζήτησης και θα διατηρήσετε την ευνοϊκή σας θέση στις SERPs. Ένας ιστότοπος που κατατάσσεται ψηλά στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης θεωρείται συνήθως υψηλής ποιότητας και αξιόπιστος από τις μηχανές αναζήτησης και αυτό, με τη σειρά του, ενισχύει την αξιοπιστία της επιχείρησής σας. Εάν η εταιρεία σας συνεχίζει να εμφανίζεται στα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους, αυτό αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας τους για την επιχείρησή σας. Το ένα όφελος που μου άρεσε περισσότερο είναι το "Το SEO σας βοηθά να κερδίσετε μερίδιο αγοράς", οι περισσότεροι bloggers παραλείπουν να κάνουν αυτό το σημείο.

Η έρευνα και οι γνώσεις από κάθε ομάδα βοηθούν να τροφοδοτηθεί αυτή η φαγούρα για να ερευνήσετε ένα πιθανό ερώτημα αναζήτησης ή να δοκιμάσετε μια διαφορετική φράση σε μια διαφήμιση. Η DevriX προσφέρει λύσεις εισερχόμενου μάρκετινγκ και επαγγελματικές υπηρεσίες SEO για να σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης για την online παρουσία σας.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *