Γιατί η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις;

Το SEO είναι σημαντικό επειδή διατηρεί τα αποτελέσματα αναζήτησης δίκαια. Οι χρήστες εμπιστεύονται τις μηχανές αναζήτησης και η επίτευξη μιας κορυφαίας θέσης στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης σηματοδοτεί στους χρήστες ότι ο ιστότοπός σας είναι αξιόπιστη πηγή.

Γιατί η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις;

Το SEO είναι σημαντικό επειδή διατηρεί τα αποτελέσματα αναζήτησης δίκαια. Οι χρήστες εμπιστεύονται τις μηχανές αναζήτησης και η επίτευξη μιας κορυφαίας θέσης στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης σηματοδοτεί στους χρήστες ότι ο ιστότοπός σας είναι αξιόπιστη πηγή. Από την κατανόηση των μετατοπίσεων της μακροοικονομικής αγοράς έως την κατανόηση της πρόθεσης των καταναλωτών με λεπτομέρεια, το SEO - ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ μας λέει τι θέλουν και τι χρειάζονται οι πελάτες. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μακροπρόθεσμη αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας, να διευρύνετε το κοινό-στόχο σας και να κερδίσετε περισσότερα έσοδα, τότε η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης είναι ζωτικής σημασίας.

Ας δούμε 10 σημαντικά οφέλη του SEO για την επιχείρησή σας και πώς μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε. Το SEO είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις επειδή παρέχει στους οργανισμούς την προβολή που χρειάζονται για να προσελκύσουν πελάτες κατά τη διάρκεια αυτής της ψηφιακής εποχής. Το 81% των πελατών και το 94% των αγοραστών Β2Β θα πραγματοποιήσουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο πριν προβούν σε αγορά, οπότε οι μάρκες που δεν έχουν ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο θα βρεθούν πίσω από τον ανταγωνισμό. Οι δυνητικοί πελάτες αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο.

Η ενσωμάτωση του SEO επιτρέπει σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου σας να γίνει ένα σημείο εισόδου για αυτούς τους πελάτες. Με την άνοδο και την αυξανόμενη κυριαρχία της κυκλοφορίας μέσω κινητών τηλεφώνων, η τοπική αναζήτηση έχει γίνει θεμελιώδες μέρος της επιτυχίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και, αν κάνετε αναζήτηση για "πίτσα Ντένβερ, θα δείτε ένα "τοπικό αποτέλεσμα πακέτο που αποτελείται από πιτσαρίες του Ντένβερ. Πάρτε ένα τόξο (και λίγο καφέ)- ας βουτήξουμε στο Κεφάλαιο 2 (Πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης - Αναζήτηση, ευρετηρίαση και κατάταξη).

Μετά την επισκόπηση του τι είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, γιατί είναι σημαντική και πώς να την εφαρμόσετε, να έχετε κατά νου ότι το SEO πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια θετική πρακτική με μακροπρόθεσμα οφέλη, όχι ως μια ακριβής επιστήμη με άμεσα αποτελέσματα. Κατά την ανάληψη των βασικών βημάτων της έρευνας λέξεων-κλειδιών, είναι σημαντικό να αναζητάτε λέξεις-κλειδιά που έχουν υψηλά ποσοστά αναζήτησης και χαμηλό ανταγωνισμό και να επιλέγετε λέξεις-κλειδιά μικρής ουράς (όπως σκύλος), λέξεις-κλειδιά μεγάλης ουράς (όπως κουτάβια τεριέ προς πώληση) και τοπικές λέξεις-κλειδιά (όπως κουτάβια προς πώληση στη Βοστώνη) για να τις ενσωματώσετε στο περιεχόμενό σας. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης δημιουργείται με την κατασκευή του ιστότοπου και του περιεχομένου σας για να βελτιώσετε την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όπως προαναφέρθηκε, εάν η επιχείρησή σας προσφέρει προϊόντα ή υπηρεσίες που οι χρήστες αναζητούν στο διαδίκτυο, τότε χρειάζονται βοήθεια για να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Η παροχή σχετικού, υψηλής ποιότητας περιεχομένου στον ιστότοπό σας θα σας βοηθήσει να καταταγείτε υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης και, το σημαντικότερο, θα δημιουργήσει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο διαδικτυακό σας κοινό. Όσοι επενδύουν σημαντικά στο SEO συχνά υπερτερούν του ανταγωνισμού στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και κερδίζουν μερίδιο αγοράς. Να θυμάστε ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν διαβάζουν μια σελίδα όπως ένας άνθρωπος, οπότε αναζητούν σήματα για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται μια σελίδα. Το YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αυτό τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Αυτοί οι αλγόριθμοι (γνωστοί και ως παράγοντες κατάταξης των μηχανών αναζήτησης) λαμβάνουν υπόψη έναν αριθμό κανόνων προτού αποφασίσουν ποια ιστοσελίδα θα εμφανιστεί στην πρώτη θέση, στη δεύτερη θέση κ.λπ. Όταν κάποιος αναζητά κάτι παρόμοιο με ένα από τα κομμάτια του περιεχομένου σας, ο απώτερος στόχος είναι να εμφανιστείτε πρώτοι στα αποτελέσματα της διαδικτυακής αναζήτησης. Το on-site SEO είναι οι βελτιώσεις που πρέπει να εφαρμοστούν στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας για να διασφαλιστεί ότι είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *